автор |
сообщение |
Dark Andrew
гранд-мастер
|
25 июля 2012 г. 11:56 [нажмите здесь чтобы увидеть текст поста]
|
Данная тема создана для обсуждения фантастических произведений, опубликованных на украинском языке и не переводившихся на русский. сообщение модератора Тема двуязычная — допустимы сообщения, как на русском, так и на украинском языках.
|
|
|
Sergo2
гранд-мастер
|
25 июля 2012 г. 18:14 [нажмите здесь чтобы увидеть текст поста]
|
Звичайно, чудово, що з'явилася така тема, але... було б що обговорювати. Нажаль, усі визнані українські письменники-фантасти пишуть виключно російською мовою: Олді, Дяченкі, Валентинов, Зорічі… Скоріше, треба обговорювати тему: чому в україномовній літературі абсолютний занепад фантастики?
|
|
|
Vladimir Puziy
гранд-мастер
|
25 июля 2012 г. 18:23 [нажмите здесь чтобы увидеть текст поста]
|
Sergo2 Насправді фантастика у кас дуже часто маскується під мейнстрим. Бо так простіше видати або ж це вважається кращим для промоції автора.
А з іншого боку -- он навіть деякі вірші з "Вогнепальних та ножових" Жадана -- чим не фантастика? ;)
|
|
|
starik
магистр
|
25 июля 2012 г. 18:27 [нажмите здесь чтобы увидеть текст поста]
|
А давайте так: створімо ТОП 20 української (україномовної) фантастики. Сам не дуже в темі. Однак, хотів би більше дізнатися.
|
––– Что было на месте Москвы в 1100 году? |
|
|
Sergo2
гранд-мастер
|
25 июля 2012 г. 18:33 [нажмите здесь чтобы увидеть текст поста]
|
цитата Vladimir Puziy Бо так простіше видати
Ось і відповідь... Не цінується в нас фантастика, вважається второсортною... От і Олді колись казали, що їх не прийняли в союз письменників України: пихато пхикнули і не прийняли.
|
|
|
Sergo2
гранд-мастер
|
25 июля 2012 г. 18:35 [нажмите здесь чтобы увидеть текст поста]
|
цитата starik А давайте так: створімо ТОП 20 української (україномовної) фантастики.
Думаю-думаю хоча б над ТОП-3... Не можу придумати... НІ!!!! Згадав!!!! Всеволод Нестайко! Трилогія "Таємничий голос за спиною", "Повторне зникнення Ципи", "Агент СД"! А, чортяка, є в нас хоча б один (хай і дитячий) фантаст! А класні книги, доречі. Зараз би перечитав на дорослу голову!
|
|
|
Vladimir Puziy
гранд-мастер
|
25 июля 2012 г. 18:37 [нажмите здесь чтобы увидеть текст поста]
|
Не так все просто. На даний момент взагалі ситуація із книговиданням доволі складна.
А з іншого боку, є гарні приклади: і Сапковський, і Роулінг, і Кінг продавалися дуже добре. "Гуситську трилогію" навіть збиралися перевидавати, але через внутрішні причини не встигли.
|
|
|
Vladimir Puziy
гранд-мастер
|
|
starik
магистр
|
|
starik
магистр
|
|
starik
магистр
|
|
V-a-s-u-a
гранд-мастер
|
25 июля 2012 г. 18:45 [нажмите здесь чтобы увидеть текст поста]
|
цитата starik створімо ТОП 20 української (україномовної) фантастики.
Якщо вже створювати(сам навряд чи можу помогти — погано знайомий з сабжом, на жаль), то треба зразу домовитись про не включення різної там "Енеїди" і "Лісової пісні", бо це не те, чого хтось не знає, і не те, що всіх цікавить, я думаю. З усієї української україномовної фантастики, що читав ще малям(відносно) справді запам'ятав і вподобав дилогію Сергія Оксеника "Лісом, небом, водою". Сподобалась книжка некислим екшном і гарно виведеними характерами головних героїв-підлітків та їх емоціями. Ще до смаку прийшлось те, що світ, на перший погляд, чисто фолкльорно-фентезійний, наприкінці першого тому набуває відчутного постапокаліптичного присмаку. Це було для мене неосяжним кайфом і радістю. Було шкода, що в другій книжці ця ідея не знайшла розвитку. Та й взагалі, другий том, хоч і був так само вправно написаний, вже не справив такого сильного враження — чи то тому, що сюжет був дещо гірший, чи то тому, що вже перестав бути цільовою аудиторією — хто зна? Ніхто з фантлабовців не знає, що стало з серією? Конкретніше, 2 питання: чи мали перші дві книги успіх і, відповідно, чи чекати на продовження? Бо хоч це й книги для дітей, я з задоволенням прочитав би ще одну.
|
|
|
Vladimir Puziy
гранд-мастер
|
25 июля 2012 г. 18:47 [нажмите здесь чтобы увидеть текст поста]
|
starik Там Арєнєв! :)))
Переклад Сапковського набагато кращий, навіть першого тому. Зрештою, я позбавився "аст"-івського видання, залишив тільки українське та оце треба перших два томи польською добрати.
|
|
|
Vladimir Puziy
гранд-мастер
|
|
suhan_ilich
миротворец
|
|
Vladimir Puziy
гранд-мастер
|
|
Cumbrunnen
гранд-мастер
|
25 июля 2012 г. 19:12 [нажмите здесь чтобы увидеть текст поста]
|
цитата Sergo2 Думаю-думаю хоча б над ТОП-3... Не можу придумати...
Багато можна назбирати. Перше, що спало на думку: 1) Юрій Винничук "Мальва Ланда". 2) Марина Соколян (в базі фантлабу, доречі, є). 3) Нестайко (абсолютно згоден). 4) Галина Пагутяк 5) Василь Кожелянко — дуже цікава альтернативка (теж є в базі фантабу) 6) Любко Дереш 7) Леся Українка — "Лісова пісня" чим не фентезі? 8) Бердник 9) Олександр Тесленко (Дьондюранг) 10) Олександр Ірванець ("Очамимря" та "Рівне-Ровно")
І це зльоту. Шукайте і знайдете.
ЗІ: З новенького: Антипович "Хронос" та Бриних "Хліб з хрящами". Ще не читав але судячи з анотацій теж не без фантастики.
|
|
|
V-a-s-u-a
гранд-мастер
|
25 июля 2012 г. 19:23 [нажмите здесь чтобы увидеть текст поста]
|
цитата Vladimir Puziy Я знаю -- і передам авторові вашу думку. Третій том написаний, видати поки що не вдається. А там була якась думка? Те, що книга написана вже радує, навіть попри те, що видати не вдається. "Чому?", певно, зайве питання. До речі, прочитав на вікі, що перший том навіть перевидавався — либонь, не такий вже неуспішний був.
|
|
|
lena_m
миротворец
|
|
Vladimir Puziy
гранд-мастер
|
25 июля 2012 г. 19:28 [нажмите здесь чтобы увидеть текст поста]
|
цитата V-a-s-u-a перший том навіть перевидавався — либонь, не такий вже неуспішний був.
Власне, завдяки успіху першого і другий випустили. А от далі...
Ще мені у першому (другого не бачив) подобаються ілюстрації. Як на мене, на диво недооцінений художник!
|
|
|