автор |
сообщение |
Papyrus
гранд-мастер
|
22 июня 2013 г. 12:36 [нажмите здесь чтобы увидеть текст поста]
|
Белорусская фантастика – тема ли это для разговора? Лет пять назад, я бы затруднился с ответом. Сегодня, потрудившись некоторое время над заполнением базы Фантлаба и подготовив несколько сводных обзоров, в которых представлена информация обо всех наиболее заметных белорусских авторах, пишущих в этом жанре, я могу сказать более определённо: Поговорить есть о чём. Безусловно, общий уровень пока не так уж высок, заоблачные вершины пока не покорены. Но достойные, заслуживающие внимания произведения имеются, интересные авторы наблюдаются.
(ссылка на обзоры и другие материалы по белорусской фантастике в моей АК)
сообщение модератора Тема двуязычная — допустимы сообщения, как на русском, так и на белорусском языках.
|
––– Почему только фантастика?! Ответ: Мы считаем, что лучше идеально сделать что-то одно, чем всего понемногу и посредственно. |
|
|
|
napanya
гранд-мастер
|
|
Papyrus
гранд-мастер
|
30 апреля 2020 г. 17:47 [нажмите здесь чтобы увидеть текст поста]
|
napanya Балахонаў — гэта добрая навіна, будзем чакаць.
|
––– Почему только фантастика?! Ответ: Мы считаем, что лучше идеально сделать что-то одно, чем всего понемногу и посредственно. |
|
|
Papyrus
гранд-мастер
|
|
slovar06
магистр
|
|
yozas_gubka
новичок
|
1 мая 2020 г. 15:46 [нажмите здесь чтобы увидеть текст поста]
|
цитата Lokaloki Верасень мне падабаецца больш, але я даўно не праводзіў конкурсаў, пагаджуся з любым варыянтам.
Тэма абавязкова? Або "вольная" лепш?
я таксама пра верасень падумаў
думаю можна без тэмы
|
|
|
yozas_gubka
новичок
|
|
Papyrus
гранд-мастер
|
|
Papyrus
гранд-мастер
|
6 июня 2020 г. 12:04 [нажмите здесь чтобы увидеть текст поста]
|
Открыты библиографии братьев Шелег. Как они рассказывают — читатели поначалу иногда воспринимали их как одного автора, который никак не определится каким именем ему подписывать свои произведения. На самом деле Дмитрий и Игорь — близнецы, и писать фантастику начали практически одновременно.
|
|
|
slovar06
магистр
|
|
Papyrus
гранд-мастер
|
13 июня 2020 г. 00:34 [нажмите здесь чтобы увидеть текст поста]
|
Новая кніга Альгерда Бахарэвіча "Апошняя кніга пана А." — https://fantlab.ru/edition286030 «Я зайздрошчу дзецям. Ім дазволена верыць у казкі, а нам не. Больш за ўсё на свеце дарослыя любяць казкі, але людзям сорамна ў гэтым прызнацца», — кажа герой новай кнігі Бахарэвіча. Каб сплаціць доўг крэдытору, пісьменнік-даўжнік піша казкі — і цэлы месяц кожны вечар чытае іх бессаромным дарослым. З кожным днём казачны свет апавядальніка робіцца ўсё больш рэальным, а рэальнасць, у якой адбываецца дзея, пачынае ўсё больш ператварацца ў казку — так што ўрэшце мяжа між фантазіяй і явай канчаткова сціраецца. Бахарэвіч у «Апошняй кнізе пана А.» зноў расчыняе дзверы ў свой мастацкі свет: так падманліва знаёмы нам з навакольнай штодзённасці і так дзівосна нерэальны, трывожны, чароўны і страшны.
|
|
|
Papyrus
гранд-мастер
|
15 июня 2020 г. 18:00 [нажмите здесь чтобы увидеть текст поста]
|
Раман Сяргея Балаховіча ўжо ёсць у продажы — https://fantlab.ru/edition286255 "Недалёкая будучыня. Знайшоўшы на археалагічных раскопках у легендарных Юравічах ідал боства кахання, гомельскі даследчык старажытнасцей Ягор Руткоўскі неўзабаве зведвае і цяжка перажывае невытлумачальны разрыў з каханай. Неўтаймоўная вера ў наканаванасць быць разам з ёю штурхае навукоўца на розныя дзівацтвы — ад літаратурных і музычна-спеўных практыкаванняў да палёту на Марс. Кожнае дзівацтва даецца ў знакі здарэннямі, скандаламі і таямнічымі праявамі ледзь не да скруту галавы. За хісткае марсіянскае шчасце даводзіцца штодзень змагацца, адольваючы шматлікія выпрабаванні без пэўнасці вяртання на Зямлю, дзе лютуе эпідэмія сіндрому татальнай адзіноты."
|
|
|
slovar06
магистр
|
|
yozas_gubka
новичок
|
|
Siarhei
активист
|
17 октября 2020 г. 11:23 [нажмите здесь чтобы увидеть текст поста]
|
12 лістапада выходзіць другі том "Гаспадара ледзянога саду" Яраслава Гжэндовіча.
З гэтай нагоды выдавецтва "Янушкевіч" у супрацы з Польскім інстытутам у Мінску ладзяць анлайн-сустрэчу з аўтарам. Усе зацікаўленыя могуць далучыцца, а таксама пры жаданні да 20 кастрычніка задаць любое пытанне аўтару. Падрабязнасці сустрэчы, а таксама магчымасць задаць пытанне пану Гжэндовічу вось па гэтай спасылцы.
|
|
|
Wladdimir
философ
|
17 октября 2020 г. 12:43 [нажмите здесь чтобы увидеть текст поста]
|
В неназываемой библиотеке появилась книга Алеся Аркуша "Захоп Беларусi марсiянами". Неужто автор смотрел в корень, когда писал, и это уже случилось?
|
|
|
Siarhei
активист
|
19 октября 2020 г. 00:28 [нажмите здесь чтобы увидеть текст поста]
|
Тым часам у выдавецтве "Янушкевіч" выйшла другая частка гары-потэраўскай сагі "Гары Потэр і таемная зала"
І другая частка цыкла пана Сапкоўскага пра ведзьмара "Меч наканавання"
|
|
|
Garvi
активист
|
|
slovar06
магистр
|
|